Puppy
JachtHondentraining

- Privé voor 2 -

'Training met 2 cursisten per instructeur'

DSL pup

Leer je pup leren!

Je hebt een jachthonden pup aangeschaft en wilt investeren in zijn opvoeding en training. Of je doel nu is een gehoorzame huishond, een passievolle hond tijdens de praktijkjacht, hoge ogen gooien op veld of apporteer wedstrijden of actief bezig zijn met je hond, bij Georgette en Joachim ben je aan het goede adres! Door ons ‘privé voor 2’ concept kunnen wij eenvoudig inspelen op ieder zijn wensen en leggen we een stabiele basis voor de toekomst. Start vanaf 7 weken met puppy jachthonden training of bereid je al voor voordat de pup in huis komt!

Je staat er wellicht niet bij stil, maar er staat veel te veranderen in je leven. De komst van een jachthonden pup is geweldig leuk, maar ook een serieuze aangelegenheid. Jachthonden zijn zeer intelligent en kunnen uitstekend leren, maar hun aangeboren jachtinstinct kan voor problemen zorgen tijdens de opvoeding en hun ontwikkeling. Wij helpen je om alles in goede banen te leiden!

Onder begeleiding van zeer ervaren instructeurs en gedragstherapeuten met specialistische kennis van jachthondengedrag leer je hoe je jouw pup kunt opvoeden en trainen tot een fijne en goed luisterende hond!

  • Privé voor 2: Les met 2 cursisten per instructeur voor het beste resultaat!
  • Gestructureerd socialisatie programma wat veel verder gaat dan alleen spelen
  • Combinatie van praktijk- én theorielessen
  • Beproefd trainingsprogramma geënt op gedrag van jachthonden
  • Stap-voor-stap benadering
  • Training beschouwd vanuit perspectief pup 
  • Welzijn pup staat centraal
  • Elke pup en baas combinatie is uniek, wij anticiperen hierop!

Instromen op korte termijn mogelijk!

2

Cursisten per instructeur

10

Praktijklessen

5

Theorielessen

Uniek

in Nederland

Wat mag je verwachten?

Tijdens deze cursus combineren wij praktijk én theorielessen. De eerste les is altijd een dubbele theorieles op locatie. Daarna volgen de praktijklessen in groepjes van 2 cursisten per instructeur. Deze worden ondersteund en afgewisseld met de overige theorielessen uit het cursuspakket. 

In de theorielessen komen onderwerpen als zindelijkheid, bench training, bijtgedrag, spelgedrag, speelgoed, socialisatie, voeding, preventief trainen, gewenst gedrag versus ongewenst gedrag, communicatielijnen en leer theorieën aan bod. We koppelen daar ook terug naar wat er in de praktijklessen en bij je thuis gebeurt. Uiteraard is er voldoende gelegenheid om al je vragen te beantwoorden.

In de praktijklessen ga je zelf aan de slag met je pup. Belangrijke onderdelen zijn: Zitten, rust, volgen, wandelen aan de lijn zonder te trekken en komen op commando. De vaardigheden ga je aanleren met verschillende technieken die we je uitleggen en demonstreren. Om jou en je pup zo goed mogelijk te kunnen begeleiden maken we gebruik van een stappenplan waar we heel veel ervaring mee hebben. Daarnaast kijken we altijd naar wat jouw pup nodig heeft want iedere pup is uniek. We trainen altijd vanuit het perspectief van de hond omdat de hond zich niet kan verplaatsen in ons. We kunnen bij iedere pup heel goed inschatten welke problemen we willen voorkomen en daarom trainen we preventief. Indien we toch problemen zien ontstaan, gaan we direct aan de slag met een snelle analyse en constructieve oplossing.
Meer in detail behandelen we de volgende onderwerpen: Clickwoord, luring techniek voor hond en baas, engagement, aanleren van markers en commando’s, klassieke en operante conditionering in de praktijk, de eerste apporten en touchpad training.

Duitse Staande pup

'De Juiste start is het halve werk!'

zwemmen flatcoated puppy

Resultaat

Als je onze puppy jachthondencursus hebt doorlopen:

OVER ONS​

Over ons

Georgette Korf werkt als instructeur en is gediplomeerd en geaccrediteerd gedragsdeskundige voor honden. Ze traint haar Duitse Staande Draadhaar Oliver van 2 jaar op (map) A niveau. Georgette heeft oog voor de mens achter de hond en weet op heldere wijze de verbinding te leggen tussen theorie en praktijk.  

Joachim van Beek heeft meer dan 30 jaar ervaring als instructeur en behandelt ook honden van alle rassen met probleem gevend gedrag. Daarnaast is hij liefhebber van de jachthondensport en presteert met zijn Retrievers in de top van de apporteer wedstrijden.

Georgette en Joachim zijn op de hoogte van de nieuwste leermethoden gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en volgen de recente ontwikkelingen.  

Trainers

Georgette en Joachim: ‘Wij weten als geen ander tegen welke problemen een eigenaar kan aanlopen tijdens de training en opvoeding. Onze cursus is gericht op het voorkomen van ongewenst gedrag en aanleren van gewenst gedrag. Dat is heel leuk om te doen want je bouwt meteen al een goede band op samen. Door onze jarenlange ervaring en specifieke kennis kunnen wij jou hierbij uitstekend begeleiden!’

Voor wie: Voor staande honden-,  spaniel- en retriever pups en aanverwante kruisingen tot een leeftijd van 4 maanden  
Locatie/Dag: Delft (ZH): woensdag overdag, Oosterhout (NB): vrijdag of zaterdag overdag
Lespakket: 10 praktijk- en 5 theorielessen van 60 minuten

Voor meer detail informatie over de inhoud van het lespakket en de kosten klik hier.

'Voorkomen is beter dan genezen'